About

Op deze pagina leest u over de Nederlandse Vereniging voor Statistiek en Operations Research (VVSOR), onze activiteiten, de secties, de geschiedenis en ons dagelijks bestuur.

(For English, please refer to this page)

Over de vereniging

De VVSOR heeft als doel om de toepassing en de studie van statistisch en operationeel onderzoek te bevorderen, ten dienste van de wetenschap en de maatschappij. Daarom worden er vele evenementen georganiseerd, onder andere de twee-daagse Annual Meeting in het voorjaar, waar sprekers met allerlei achtergronden vertellen over hun visie op ons vakgebied. Op deze Annual Meeting worden prijzen uitgereikt voor de beste Master- en Phd thesis. Ook brengt de VVSOR twee tijdschriften uit, het verenigingsblad STAtOR en het wetenschappelijke Statistica Neerlandica. Onze expert groep adviseert organisaties en nieuwsmedia over nieuwe ontwikkelingen en lastige kwesties in statistiek en OR.

Secties

De verschillende interessegebieden binnen de statistiek en operations research komen tot uiting in onze secties, die geregeld ook afzonderlijk evenementen organiseren en bijeenkomen. Onder de volgende links vindt u hun sectie-websites:

Geschiedenis

De VVSOR bestaat sinds 15 augustus 1945 en is momenteel een organisatie bestaande uit plus minus 800 leden. De VVSOR kent de volgende ereleden:

Mevr. Prof. dr. C. (Constance) van Eeden (1927 – 2021)
Dhr. Dr. J.P.M. (Jos) de Kroon
Dhr. Prof. dr. W.R. (Willem) van Zwet (1934 – 2020)
Dhr. Prof. dr. I.W. (Ivo) Molenaar (1935 – 2018)
Dhr. Prof. dr. J.C. (Hans) van Houwelingen
Dhr. Prof. dr. W. (Willem) Schaafsma
Dhr. G.J. (Gerrit) Stemerdink
Dhr. Prof. dr. F.W. (Fred) Steutel (1931-2017)
Dhr. Prof. dr. R. (Richard) D. Gill
Mevr. Prof. dr. J.J. (Jacqueline) Meulman

Bestuur

Het dagelijks bestuur van de VVSOR bestaat momenteel uit de Casper Albers, Pieter Jongsma, Marianne Jonker en Rebecca Kuiper. Voor contactinformatie en achtergrond van de bestuursleden, bekijk deze pagina.