About - VVSOR - VVSOR

Vereniging voor Statistiek en Operations Research

About

Op deze pagina leest u over de Nederlandse Vereniging voor Statistiek en Operations Research (VVSOR), onze activiteiten, de secties, de geschiedenis en ons dagelijks bestuur.

(For English, please refer to this page)

Over de vereniging

De VVSOR heeft als doel om de toepassing en de studie van statistisch en operationeel onderzoek te bevorderen, ten dienste van de wetenschap en de maatschappij. Daarom worden er vele evenementen georganiseerd, onder andere de twee-daagse Annual Meeting in het voorjaar, waar sprekers met allerlei achtergronden vertellen over hun visie op ons vakgebied. Op deze Annual Meeting worden prijzen uitgereikt voor de beste Master- en Phd thesis. Ook brengt de VVSOR twee tijdschriften uit, het verenigingsblad STAtOR en het wetenschappelijke Statistica Neerlandica. Onze expert groep adviseert organisaties en nieuwsmedia over nieuwe ontwikkelingen en lastige kwesties in statistiek en OR.

Secties

De verschillende interessegebieden binnen de statistiek en operations research komen tot uiting in onze zeven secties, die geregeld ook afzonderlijk evenementen organiseren en bijeenkomen:

BMS-ANed is een combinatie van twee organisaties die hun krachten gebundeld hebben om de studie en toepassing van statistiek in de medische wereld, life sciences en gerelateerde gebieden te bevorderen.

De ECS sectie promoot statistiek in de economie.

Een sectie voor geïnteresseerden in Mathematische Statistiek (SMS)

De Nederlandse OR society is ook bekend als het NGB (Nederlands Genootschap voor Besliskunde) en heeft als doel het gebruik van OR te promoten en mensen te verbinden om dit doel te bereiken.

De Sociale Wetenschappen sectie focust op statistiek in de sociale wetenschappen.

  • Data Science

Een sectie voor geïnteresseerden in Data Science is nog in ontwikkeling.

De Young Statisticians is er voor de jonge statistici, om hen te verbinden en de eerste stappen in hun carrière te verrijken door experts te ontmoeten, en skills te ontwikkelen.

Geschiedenis

De VVSOR bestaat sinds 15 augustus 1945 en is momenteel een organisatie bestaande uit 800 leden.

Bestuur

Het dagelijks bestuur van de VVSOR bestaat momenteel uit de voorzitter Fred van Eeuwijk, secretaris Sophie Swinkels, penningmeester Ad Ridder en algemeen bestuurslid Nikky van Buuren. Voor contactinformatie en achtergrond van de bestuursleden, bekijk deze pagina.