Symposium over Statistiek Communicatie - VVSOR - VVSOR

Netherlands Society for Statistics and Operations Research | Dutch
Een rapportage

Symposium over Statistiek Communicatie

Op woensdag 10 oktober organiseerden vier enthousiastelingen het 1e Statistics Communication symposium: Communicating Statistics to Different Audiences.

Voor een uitgebreid verslag, de foto’s en de slides van de sprekers, kijk op statisticscommunication.nl. Judith ter Schure schreef een blog over het communiceren van onzekerheid, gerelateerd aan het symposium.

Het doel van deze middag was om geïnteresseerden bij elkaar te brengen, om hen te informeren en samen te discussiëren over het onderwerp. Verder was het meteen een check of er genoeg animo is om regelmatig bijeenkomsten over statistiek communicatie te organiseren en misschien zelfs een aparte sectie te maken dat zich hiervoor zal inzetten. Uit de druk bezochte middag en enthousiaste reacties concludeerden wij dat die animo er is!

Veel dank aan de sprekers voor het delen van hun expertise, en natuurlijk voor de hoge opkomst en het enthousiasme bij dit 1e symposium. Als je leuke ideeën hebt voor een volgende bijeenkomst of graag mee wilt helpen bij de (eventuele) sectie “Statistics Communication”, dan horen wij het graag! Wij zijn bereikbaar via info@statisticscommunication.nl. Als je op de hoogte wilt worden gehouden van onze activiteiten, geef je dan op voor de maillijst.

We hopen iedereen te zien bij een volgend evenement!

Gepubliceerd op: October 23, 2018