Het simuleren van Formule 1 racestrategieën - VVSOR - VVSOR

Netherlands Society for Statistics and Operations Research | Dutch
De sleutel tot succes

Het simuleren van Formule 1 racestrategieën

Bij Formule 1 races kunnen verschillende strategieën worden toegepast m.b.t. tot de bandkeuze en het plannen van de pitstop. In dit artikel worden een simulatiestudie beschreven die verschillende strategieën vergelijkt. Welke werkt het beste?

STAtOR STAtOR

Claudia Sulsters

Dat het kiezen van de juiste racestrategie in de Formule 1 een cruciale rol kan spelen,werd duidelijk tijdens het wereldkampioenschap in 2010. Met wel vier coureurs in de strijd om de titel was het seizoen ongekend spannend. Fernando Alonso had de beste papieren, maar liep door een strategische fout van zijn team de wereldtitel mis. Ferrari dacht namelijk dat een vroege pitstop de sleutel tot de winst zou zijn, maar achteraf bleek dat Alonso beter langer door had kunnen rijden. In dit artikel wordt een simulatiestudie beschreven waarmee de optimale combinatie van bankkeuze en pitstop planning wordt onderzocht.

Geïnteresseerd in de beste strategie? Lees het artikel hier.

ARTIKEL INFORMATIE

STAtOR 2019 nr. 2 pagina 20-23

AUTEUR INFORMATIE

Claudia Sulsters is recentelijk afgestudeerd van de masteropleiding Business Analytics aan de Vrije Universiteit en werkt momenteel als data scientist bij Data Science Lab. in Amsterdam.
E-mail: claudia.maria@live.nl
LinkedIn: https://www.linkdedin.com/in/claudiasulsters/

Gepubliceerd op: August 9, 2019