Een Senior Onder De Young Statisticians - VVSOR - VVSOR

Netherlands Society for Statistics and Operations Research | Dutch
Ode aan Prof. dr. Richard D. Gill die benoemd is tot erelid van de VVSOR

Een Senior Onder De Young Statisticians

Tijdens de Annual Meeting van 28 maart 2018 is het voorstel gedaan prof. dr. Richard Gill tot erelid te benoemen; dit voorstel werd onder luid applaus aangenomen.

STAtOR STAtOR

Maarten Kampert

Richard Gill heeft op nationaal en internationaal gebied bijzondere resultaten tot stand gebracht in de ontwikkeling van de statistiek en OR. Niet alleen in de wetenschap zelf, maar ook in haar toepassing in de samenleving. In de afgelopen jaren lag voor Richard de nadruk op het laatste. Zo heeft hij als statisticus meegewerkt aan een onderzoek van de Verenigde Naties naar de ‘aanslag’ op de eerste minister in Libanon. Ook is Richard voorzitter geweest van de VVSOR.

Geïnteresseerd in de gehele (anekdotische) ode aan het nieuwe erelid van de VVSOR, Richard Gill? Lees hier het hele artikel.

Artikel informatie

STAtOR 2018 nr. 3 pagina 32-33

Auteur informatie

  • Maarten Kampert is docent en promovendus (onderwerp Clustering objects on subsets of attributes) binnen de groep Statistical Science aan het Mathematisch Instituut van de Universiteit van Leiden. Hij is één van de mede-oprichters van de Young Statisticians in 2010. Van 2011 tot 1 augustus 2018 was hij lid van het dagelijks bestuur van de VVSOR.
  • E-mail: mkampert@math.leidenuniv.nl

Notitie: Foto Richard Gill door Marc de Haan

Gepubliceerd op: January 15, 2019