Wetenschappelijk Medewerker Statistiek - VVSOR - VVSOR

Netherlands Society for Statistics and Operations Research | Dutch
18 - 31 October 2022

Wetenschappelijk Medewerker Statistiek

De functie valt binnen de afdeling Statistiek, Data Science en Modellering (SIM). Samen met 20 collega’s ben je verantwoordelijk voor het adviseren, faciliteren en ondersteunen van onderzoekers en de centra van het RIVM op het gebied van statistiek, data science en modellering. Het team bestaat uit statistici, modelleurs en data scientists. Samen zijn jullie binnen het RIVM verantwoordelijk voor het stimuleren van innovatief onderzoek, het verhogen van de kwaliteit van onderzoek en het verzorgen van onderwijs op het vlak van statistiek, data science en methodologische advisering. De afdeling SIM is onderdeel van de stafeenheid Onderzoek en Data Diensten (ODD) en valt onder de Informatievoorziening Organisatie (IVO).

De afdeling Statistiek, Data Science en Modellering (SIM) is op zoek naar een enthousiaste statisticus, bij voorkeur met kennis op het gebied van methoden voor sociaal wetenschappelijk onderzoek. In deze rol treed je op als adviseur voor je collega RIVM-onderzoekers en pas je je statistische vakkennis toe om maatschappelijk relevante vraagstukken te beantwoorden. Vanuit deze centrale rol krijg je te maken met een grote diversiteit aan onderwerpen, methodologische uitdagingen en collega’s. Je zult altijd nieuwe vraagstukken tegenkomen. Het wordt van je verwacht om op een diepgaande manier naar data, methoden en technieken te kijken, waarbij kwaliteit voorop staat. Daarnaast draag je bij aan de centrale taken van de afdeling om binnen het RIVM innovatief onderzoek te stimuleren, de kwaliteit van onderzoek te verhogen en onderwijs van methoden op het vlak van statistiek te verzorgen.

Solliciteer op Vacature: Wetenschappelijk Medewerker Statistiek, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) – Werken voor Nederland