Data Scientist - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) - VVSOR - VVSOR

Netherlands Society for Statistics and Operations Research | Dutch
05 May - 06 June 2022

Data Scientist – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Ben jij een enthousiaste en wetenschappelijk ingestelde Data Scientist? Weet jij een brug te slaan tussen machine learning en statistiek? Wil je jouw kennis inzetten binnen het RIVM om verschillende uiteenlopende onderzoeken te versterken door de toepassing van nieuwe data science technieken? Lijkt het je bovendien leuk om met veel verschillende onderzoekers samen te werken? Dan is deze functie als Data Scientist echt iets voor jou!

Als Data Scientist binnen de afdeling Statistiek, Data Science en Modellering speel je een cruciale rol binnen het “Databenutting” Programma van het RIVM. Jouw rol is tweeledig. Enerzijds inventariseer je samen met jouw directe collega’s complexe onderzoeksvraagstukken binnen het RIVM die om betere oplossingen vragen. Anderzijds onderzoeken jullie welke nieuwe ontwikkelingen vanuit de data science mogelijk voor het RIVM relevant zijn. Hierbij gaat het met name om ontwikkelingen op het snijvlak van de machine learning en statistiek.

Jij beschikt over:

  • Een academische opleiding in de (wiskundige) statistiek, econometrie, AI of gelijkwaardig, gevolgd door een wetenschappelijk promotie en/of meerdere jaren relevante werkervaring op één van die vlakken.
  • Een wetenschappelijke instelling.
  • Uitgebreide kennis van en ervaring met methoden uit machine learning en statistiek, alsmede de toepassing daarvan op real life datasets.
  • Het vermogen om een brug te slaan tussen machine learning en statistiek.
  • Het vermogen om te identificeren welke (nieuwe) kwantitatieve methoden een substantiële bijdrage aan de kwaliteit van het RIVM onderzoek kunnen leveren.
  • Ervaring met advisering (aan onderzoekers) waarbij je complexe problematiek in begrijpelijke taal enthousiast kunt uitleggen. Ervaring met storytelling is een pré.
  • Ervaring met programmeren in R en Python, versiebeheer en HPC is een pré.
  • Bij voorkeur ervaring met het verzorgen van (data science) trainingen.
  • Ervaring met of aantoonbare interesse in onderzoek op het terrein van de volksgezondheid, infectieziekten, milieu en veiligheid is een pré.

Klik op de link om de functiebeschrijving te vinden:

https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/data-scientist-RIVM-2022-0125#0

 

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:
Inez Joung, Chief Data Officer & Stafhoofd Onderzoeks- en Datadiensten.

06-11524033

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Vacaturebeheer: vacature@rivm.nl