Media Introductie Training - VVSOR - VVSOR

01 October 2020

Media Introductie Training

De Media Expert Group organiseert een online “Media Introductie” training op donderdag 1 oktober van 19:00u tot 21:00u voor al haar leden om kennis te maken met communiceren met en via de media.

RadioInterview2

Inhoud:

Tijdens deze online training staan vragen als “hoe werken media?”, “waarom zou je er niet/wel in willen komen?” en “hoe doe je dat?” centraal. Tijdens de training bespreken we verschillende vormen, onder andere blogs en opiniestukken schrijven en radio en tv-interviews. Verder zullen Nederlandse journalisten en VVSOR-leden met media-ervaring hun ervaringen delen tijdens paneldiscussies. Je kunt hen ook vragen stellen.

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met Science ON AIR, een platform voor wetenschap in de media. Zij organiseren verschillende mediatrainingen voor wetenschappers en helpen deze wetenschappers hun weg te vinden naar de media.

Doel:

Deze training is een eerste stap van VVSOR’s doel om statistici en statistiek en OR zichtbaarder te maken in en via de media. Na de training kunnen deelnemers zich aanmelden voor VVSOR’s Media Expert Groep. Deze groep VVSOR-leden zal een aanspreekpunt zijn voor journalisten met statistische vragen en, indien zij dat willen, ook actiever de media op gaan zoeken. Zij doen dit allemaal uit eigen naam.

Actiever in de media komen kan in verschillende vormen, bijvoorbeeld door journalisten te helpen bij het duiden van statistische resultaten, geschreven stukken voor te leggen aan de media, of door jezelf voor te dragen om als expert geïnterviewd te worden. De VVSOR zal de leden van de Expert Media Groep ondersteunen d.m.v. doelgerichte trainingen (zoals schrijf- of interviewtrainingen) en met het in contact komen met de media.

Programma:

18.45 – 19.00 | “inloop” online op Kaltura platform
19.00 – 21.00 | Training

Workshopleiders:
Hermen Visser en Karin van den Boogaert van Science ON AIR
Panelleden:
Prof.dr. Casper Albers, Dr. Maarten van Smeden en Prof.dr. Dennis Huisman

Heb je je geregistreerd voor de training, maar geen bevestiging/link ontvangen, of heb je andere technische problemen of vragen, mail ons dan op pers@vvsor.nl

Schrijf je in!

Overweeg je om meer bij te gaan dragen aan een beter begrip van statistiek en OR in de media? Dan is dit het perfecte evenement om kennis te maken met de vele mogelijkheden die daarvoor zijn! Mocht je tijdens de training merken dat het toch niet bij je past, dan hoef je uiteraard geen lid te worden van de Media Expert Groep. Deelname aan de training is bedoeld ter introductie en je zit daarna nergens aan vast!

Registreer je uiterlijk op 29 september 12:00 via het formulier onderaan deze pagina.
Let op: alleen VVSOR-leden kunnen zich aanmelden voor deze training. Als je nog geen lid bent, moet je je eerst inschrijven. Dat kan via deze pagina.

Vragen?

Voor vragen over de training of de Media Expert Groep, mail naar pers@vvsor.nl.

English summary:

The VVSOR organises an introductory training to the media for members who consider to be in closer contact with the media. This training is aimed at the Dutch media and is therefore in Dutch. If your Dutch is quite good, you are of course welcome to join! Contact us at pers@vvsor.nl to express interest for an English media training.

Registration

Registration is closed.