Teaser

New STAtOR on its way!

The new STAtOR will be delivered soon!

Many articles in this issue illustrate the many applications of our research. Furthermore, the issue contains information regarding the virtual Annual Meeting of the VVSOR and our new chair, Casper Albers, is introduced.

Articles in this issue (in Dutch):

 • Marleen Balvert, Miriam Crousen, Hein Fleuren, Perry Heijne & Melissa Koenen
  Bytes voor bites; Naar een wereld zonder honger
  Elke tien seconden sterft ergens in onze wereld een kind als gevolg van honger en ondervoeding. Het Zero Hunger Lab van Tilburg University helpt om wereldwijde voedselzekerheid te realiseren door het gebruik van wiskundige technieken: ‘bytes for bites’. Samen met anderen heeft Zero Hunger Lab inmiddels een twintigtal projecten op kunnen starten; een aantal leidde al tot meetbaar succes.

 

 • Jan Fransoo & Niels Agatz
  Vaccinatielogistiek essentieel om vaccinverspilling en vertragingen te beperken
  Met het oog op de opmars van de Britse variant van het coronavirus en daarmee de dreiging van een derde golf, is het nog meer zaak om de logistieke vaccinatie-operatie zo in te richten dat er weinig of geen vaccins worden verspild

 

 • Joaquim Gromicho
  Met een beetje mathematische besliskunde kom je een heel eind
  Hoe een wiskundige de school van zijn kinderen tijdens de lockdown helpt bij maken van een indeling van de klassen waarbij rekening gehouden moet worden met de wensen van de ouders en de leerkrachten.

 

 • Judith ter Schure
  Accumulation Bias; How to handle it ALL-IN
  ALL-IN meta-analysis has been applied during the corona pandemic to analyze an accumulating series of studies while they were still ongoing. Each study investigated the ability of the BCG vaccine to prevent COVID-19, but data on COVID cases came in only slowly (fortunately). Meta-analyzing interim results and data-driven decisions improved the possibility of finding efficacy earlier in the pandemic.

 

 • Bryan van Ingen
  Hoe loop je een marathon?
  Of het nu gaat om korte sprintjes of het lopen van marathonafstanden, uiteindelijk wil je eruit halen wat erin zit en optimaal presteren of genieten. Tijdens een marathon moet een loper zijn krachten goed verdelen over de gehele afstand. Te snel starten kan zorgen voor voortijdige vermoeidheid, terwijl te traag starten niet tot een toptijd zal leiden. Aan het einde van de rit is het fijn de beschikbare energetische reserves optimaal te hebben gebruikt. Dit proces noemen we ook wel ‘pacing’ (tempo) strategie.
Gepubliceerd op: February 26, 2021